Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παππάς: Οι λύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας δεν μπορούν να περιμένουν τις εκλογές της Γερμανίας
[Tribune]: Παππάς:  Οι λύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας δεν μπορούν να περιμένουν τις εκλογές της Γερμανίας

[Tribune]: Παππάς: Οι λύσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας δεν μπορούν να περιμένουν τις εκλογές της Γερμανίας

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

Ερωτηθείς για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, που περιγράφεται ως ορόσημο, ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο στόχος παραμένει. «Δυστυχώς όμως βλέπουμε τις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες που αναδείχθηκαν και προς το τέλος της ολοκλήρωσης της α’ αξιολόγησης, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι όσοι επιθυμούν καθυστερήσεις θα αναγκαστούν να δείξουν την ανοχή τους».

«Οι λύσεις δεν μπορούν να προσαρμοζονται στις πολιτικές ανάγκες καθε φορά»

Σε ερώτημα για το αν θα υπάρξει οριστική λύση για το χρέος στο Eurogroup ή έστω διακήρυξη του οδικού χάρτη της λύσης, απάντησε ότι «το βασικό σήμα που θέλουμε να δώσουμε είναι μια απόφαση, μια διαφαινόμενη λύση, που να βεβαιώνει την επενδυτική κοινότητα ότι η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα μπει εμπόδιο στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί αυτή η αναγκαία κουβέντα να μπει στους πολιτικούς σχεδιασμούς των εθνικών εκλογών της Γερμανίας». «Οι λύσεις δεν μπορούν να προσαρμοζονται στις πολιτικές ανάγκες καθε φορά» επισήμανε.

Εκτίμησε μάλιστα πως διαμοφώνεται ένα πλαίσιο συναινέσεων Ελλάδας και θεσμών «που αφήνει αυτές τις απόψεις σε ένα είδος μειοψηφίας».

Στο ερώτημα αν θέση της κυβέρνησης είναι η «αξιολόγηση πάση θυσία», ο κ. Παππάς είπε πως είμαστε σε μια διαδικασία πολιτική που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία.

Η ακραία οικονομική πραγματικότητα των προηγούμενων ετών οδήγησε σε όξυνση των πολιτικών παθών, τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!