Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Α. Παπανδρέου προς Κ. Μητσοτάκη: Εφιάλτης είναι η μνήμη, η μνήμη της μεγάλης προδοσίας του 1965 (βίντεο)
[Tribune]: Α. Παπανδρέου προς Κ. Μητσοτάκη: Εφιάλτης είναι η μνήμη, η μνήμη της μεγάλης προδοσίας του 1965 (βίντεο)

[Tribune]: Α. Παπανδρέου προς Κ. Μητσοτάκη: Εφιάλτης είναι η μνήμη, η μνήμη της μεγάλης προδοσίας του 1965 (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις του παρελθόντος ανάμεσα στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε κάτι το οποίο δεν ισχύει, τουλάχιστον για όλους τους υπόλοιπους που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες την πολιτική ζωή του τόπου την δεκαετία του ‘90.

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, μιλώντας στο κλειστό γήπεδο της αχαϊκής πρωτεύουσας:

«Αυτός ο τόπος έχει μια σπουδαία πολιτική παράδοση, κι αν μη τι άλλο παρά τις διαφορές μας με κάποιους από τους πολιτικούς αντιπάλους του χθες (εννοώντας προφανώς τον Ανδρέα Παπανδρέου, ίσως και τον Γεώργιο Παπανδρέου) υπήρχε πάντα ένας κώδικας ευπρέπειας και ποιότητας».

Κώδικας ευπρέπειας και ποιότητας δεν υπήρχε από την πλευρά του πατέρα του, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έστειλε για πρώτη φορά στο Ειδικό Δικαστήριο ένα πρωθυπουργό, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Για την ιστορία, ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε.

Όσοι όμως έζησαν την σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες θα θυμούνται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποιούσε δύο φράσεις για να χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Αποστάτη» και «Εφιάλτη της Δημοκρατίας».

Με δεδομένα τα ιστορικά γεγονότα, να προσπαθείς να τα ωραιοποιήσεις ή να τα παραποιήσεις, είτε το κάνεις από άγνοια είτε από προπαγάνδα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την απάντηση που είχε δώσει στη Βουλή το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!