Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Παπανάτσιου: 29.000 φορολογούμενοι χρωστούν 88 δισ. ευρώ στο Δημόσιο
[Tribune]: Παπανάτσιου: 29.000 φορολογούμενοι χρωστούν 88 δισ. ευρώ στο Δημόσιο

[Tribune]: Παπανάτσιου: 29.000 φορολογούμενοι χρωστούν 88 δισ. ευρώ στο Δημόσιο

Το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ταμεία για όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο για όσους έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα, άφησε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας σε ημερίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων», νωρίτερα την Τετάρτη.

Η ίδια προχώρησε ακόμα και στην ακτινογραφία όσων χρωστούν προς το Δημόσιο λέγοντας ότι από τα 100 δισ. ευρώ που είναι τα χρέη προς το κράτος, το 80% των οφειλετών χρωστάει μικρά ή πολύ μικρά ποσά έως 2.000 ευρώ κι από την άλλη 29.000 φορολογούμενοι ή φυσικά πρόσωπα χρωστούν 88 δισ. ευρώ!

Όπως είπε η κυρία Παπανάτσιου, «δεν πρέπει να συγχέουμε τις δόσεις του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις 100 δόσεις ή τις 12 έως 24 δόσεις που ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως άλλων κριτηρίων και ανεξαρτήτως αν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα ή όχι.

Το αίτημα που μεταφέρεται από τους συλλογικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης για αύξηση αυτών των δόσεων αφορά ένα τελείως ξεχωριστό πρόβλημα.

Και αυτό είναι ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και αναζητούμε λύση αλλά είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να δούμε σε επόμενη φάση. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ή έστω να έχει προχωρήσει σε πολύ ώριμο στάδιο η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Σύμφωνα με την ίδια, «όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, σε σχέση με την εικόνα που δημιουργείται από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης, η πραγματικότητα είναι ότι η κατάσταση σταδιακά βελτιώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!