Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παπαδημούλης: Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη
[Tribune]: Παπαδημούλης: Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη

[Tribune]: Παπαδημούλης: Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη

«Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη» είναι ο τίτλος του άρθρου που υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημούλης και φιλοξενεί η βρετανική πλατφόρμα ενημέρωσης και πολιτικής ανάλυσης «Open Democracy».

Όπως τονίζει στο άρθρό του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε σημαντικές βελτιώσεις, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις για τα έτη 2015 και 2016» ενώ και οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές».

Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη «φυσικό επακόλουθο της υλοποίησης αυτού του γενναίου και τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, οφείλει να είναι το να τηρήσουν οι θεσμοί με τη σειρά τους τις δικές τους δεσμεύσεις προς την Ελλάδα, σε ότι αφορά: την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για ελάφρυνση χρέους, τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα».

Όσον αφορά σστα εργασιακά και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο Δ. Παπαδημούλης σημειώνει πως «το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και επιτήρησης, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Ολόκληρο το άρθρο μεταφρασμένο στα ελληνικά:

Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη

Του Δημήτρη Παπαδημούλη

Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου έχει στην ατζέντα του την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!