Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Όρμπαν δεν δέχεται να τον πετάξουν έξω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
[Tribune]: Ο Όρμπαν δεν δέχεται να τον πετάξουν έξω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

[Tribune]: Ο Όρμπαν δεν δέχεται να τον πετάξουν έξω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Αποφασισμένος να μη δεχτεί οποιαδήποτε αναστολή της συμμετοχής του κυβερνώντος κόμματός του Fidesz ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και με αυτή τη θέση προσήλθε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο αποφασίζει για την τύχη του.

Το Fidesz δεν μπορεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε απόφαση αναστολής της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και αυτό αφορά «την αξιοπρέπεια του Fidesz και της χώρας» δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έχει συγκρουσθεί επανειλημμένως με την Ένωση για την προσφυγική του πολιτική και τις επιθέσεις του κατά του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία.

Για ορισμένα δεξιά κόμματα, που εκτοξεύουν συχνά αντιμεταναστευτικές κορόνες, η Όρμπαν είναι ήρωας.

Μέχρι στιγμής, υπέρ της αναστολής της συμμετοχής του Fidesz στο ΕΛΚ έχει δηλώσει επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπαουερ, η οποία επιμένει ότι η συμμετοχή μπορεί να ανασταλεί μέχρι την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Το αίτημά του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ, καθώς «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες», επανέλαβε σήμερα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της προεκλογικής καμπάνιας του Όρμπαν, κυρίως λόγω της πολιτικής για το προσφυγικό.

Σε κάθε περίπτωση, μία αναστολή της συμμετοχής του Fidesz στο ΕΛΚ συνιστά πολύ δραστικό μέτρο για τα δεδομένα του Ευρωκοινοβουλίου και πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως τελικά δεν προχωρήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!