Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Οργισμένοι οι καλλιτέχνες με τον Μητσοτάκη – Καπηλεύτηκε τη συνάντησή τους σε προεκλογικό σποτ (βίντεο)
[Tribune]: Οργισμένοι οι καλλιτέχνες με τον Μητσοτάκη – Καπηλεύτηκε τη συνάντησή τους σε προεκλογικό σποτ (βίντεο)

[Tribune]: Οργισμένοι οι καλλιτέχνες με τον Μητσοτάκη – Καπηλεύτηκε τη συνάντησή τους σε προεκλογικό σποτ (βίντεο)

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ζητάει να αποσυρθεί η φωτογραφία του από το προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη – Σκληρή ανακοίνωση από τους δημιουργούς του ΑΣΜΑ 450+.

Την έντονη αντίδραση των καλλιτεχνών προκάλεσε ο χειρισμός της συνάντησής τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς καταγγέλλουν τη ΝΔ για προεκλογικά παιχνίδια.

Μάλιστα ο Φοίβος Δεληβοριάς ζητάει να αποσυρθεί η φωτογραφία του από το προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μου από την χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση.

»Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί.

»Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον» αναφέρει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Για διαστρέβλωση και ωμή εκμετάλλευση των αγώνων των καλλιτεχνών για τα πνευματικά δικαιώματα κάνει λόγο ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας.

«Δυστυχώς η συνάντηση έγινε αντικείμενο προεκλογικής καμπάνιας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να φτιάχνει ένα σποτάκι – (μετά την συνάντηση κι όχι με δηλώσεις παρουσία των δημιουργών), γεμάτο δυστυχώς από τεράστιες ανακρίβειες» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά τους δημιουργοί του ΑΣΜΑ 450+ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Διαχωρίζουμε εντελώς, τη θέση μας, οι δημιουργοί του ΑΣΜΑ που εμφανιζόμαστε στο βίντεο αυτό (ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι μάλιστα εκλεγμένοι Πρόεδρος και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ, άρα και απόλυτοι έξωθεν εκπρόσωποί μας) από την ανάγνωση της συζήτησης από τον κύριο Μητσοτάκη και ζητάμε επιτέλους –με όλη την αγωνία στην οποία έχουμε περιέλθει- να μην γίνεται αυτή προεκλογικό παιχνίδι, και εμείς συνεχώς μπαλάκι ανάμεσα σε διάφορα συμφέροντα. Δεν αξίζει στην τόσων ετών προσφορά μας».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής κάνει λόγο για υποκριτικό για… όσκαρ, όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ για τους δημιουργούς και τα πνευματικά δικαιώματα.«Η Νέα Δημοκρατία από θέση κυβερνητικής ευθύνης άφησε ανεξέλεγκτη την ΑΕΠΙ να εκμεταλλεύεται τους δημιουργούς για χρόνια, απομυζώντας τα πνευματικά τους δικαιώματα» σημειώνει μεταξύ άλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!