Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα σε γερμανικές εφημερίδες – Πολεμική ατμόσφαιρα με «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο
[Tribune]: Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα σε γερμανικές εφημερίδες – Πολεμική ατμόσφαιρα με «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

[Tribune]: Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα σε γερμανικές εφημερίδες – Πολεμική ατμόσφαιρα με «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Νέο γερμανικό προβοκατόρικο δημοσίευμα, σε «γραμμή Τουρκίας», δημοσιεύεται σε μια σειρά από γερμανικές εφημερίδες. Ο Γερμανός ανταποκριτής αναφέρεται σε «προκλητικότητα» και της Αθήνας στο Αιγαίο, εξαιρώντας εντελώς από τη «συλλογιστική» του τη Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της.

Ο Γερμανός ανταποκριτής επιχειρεί να «μοιράσει» την ευθύνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξομοιώνοντας δηλαδή τον αμυνόμενο με τον επιτιθέμενο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος στην περιοχή των Φούρνων.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω βραχονησίδα απέχει 27 μίλια από τις τουρκικές ακτές, πρόκειται δηλαδή για ελληνικό έδαφος, το οποίο ο Γερμανός ανταποκριτής δεν αναφέρει.

Στην ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες (μεταξύ άλλων στις Hannoversche Neue Presse, Kieler Nachrichten και Dresdner Neueste Nachrichten) επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου», σαν να μην υπάρχει Συνθήκη της Λωζάνης ή σύνορα.

Οι δύο χώρες «βρίσκονται σε τροχιά αντιπαράθεσης. Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο. Αυτές θέλουν εν ανάγκη να τις επιβάλουν στρατιωτικά.

»Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους δύο νατοϊκούς εταίρους θα μπορούσε να υποχωρήσει», γράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «ο ψυχρός πόλεμος στην περιοχή των Φούρνων θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη».

Προσέξετε το πόσο κατευθυνόμενο δημοσίευμα είναι: «αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες», γράφει, εννοώντας ευθέως ότι πρόκειται για «γκρίζες ζώνες».

Ο Γερμανός ανταποκριτής υπενθυμίζει και την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία, όπως αναφέρει, «είχε ξεκινήσει με μια παρόμοια αντιπαράθεση για σημαίες».

Το δημοσίευμα παρατηρεί ότι «τώρα σκληραίνουν τα μέτωπα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη βαθμιαία επιθετικότερη εξωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!