Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οργή Ιράν για τον Τζον Κέρι: «Οι δηλώσεις του είναι εντελώς απαράδεκτες»
[Tribune]: Οργή Ιράν για τον Τζον Κέρι: «Οι δηλώσεις του είναι εντελώς απαράδεκτες»

[Tribune]: Οργή Ιράν για τον Τζον Κέρι: «Οι δηλώσεις του είναι εντελώς απαράδεκτες»

Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτες» τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, ο οποίος δήλωσε ότι η περιφερειακή πολιτική του Ιράν αποτελεί πρόβλημα για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ τραπεζών.

«Οι δηλώσεις του Κέρι είναι εντελώς απαράδεκτες. Έχουμε καταληφθεί εξαπίνης. Κατά τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά, είχαμε πει ξεκάθαρα ότι τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια, τους βαλλιστικούς πυραύλους, την άμυνα και την περιφερειακή πολιτική μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και δεν συνδέονται με τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά», δήλωσε ο Αμπάς Αραγτσί στη δημόσια τηλεόραση.

«Είναι απαράδεκτο που ο Κέρι μιλάει για νέες κυρώσεις», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική επιθεώρηση Foreign Affairs, ο κ. Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έκαναν περισσότερες προσπάθειες απ΄ όσες έπρεπε προκειμένου να καθησυχάσουν «τις τράπεζες που είναι επιφυλακτικές όσον αφορά τις συναλλαγές με το Ιράν για διάφορους λόγους».

«Έχουμε άρει όλες τις κυρώσεις που είχαμε συμφωνήσει να άρουμε. Όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα», είπε ακόμη.

«Όταν το Ιράν έχει εμπλακεί στην Υεμένη και υποστηρίζει τον Άσαντ και τη Χεζμπολάχ και ρίχνει πυραύλους που οι άνθρωποι θεωρούν απειλητικούς, αυτό περιπλέκει πάρα πολύ τις προσπάθειες», κατέληξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!