Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ομόνοια: Τα αδιέξοδα του αλβανικού καθεστώτος αναζητούν εκτόνωση εις βάρος της Ελληνικής Μειονότητας
[Tribune]: Ομόνοια: Τα αδιέξοδα του αλβανικού καθεστώτος αναζητούν εκτόνωση εις βάρος της Ελληνικής Μειονότητας

[Tribune]: Ομόνοια: Τα αδιέξοδα του αλβανικού καθεστώτος αναζητούν εκτόνωση εις βάρος της Ελληνικής Μειονότητας

Το Γενικό Συμβούλιο της οργάνωσης «Ομόνοια» της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) στην Αλβανία, που συνήλθε σήμερα (Σάββατο 10 Νοεμβρίου) σε έκτακτη συνεδρίαση στους Αγίους Σαράντα εξέτασε την κατάσταση, «όπως διαμορφώνεται σε ό,τι αφορά την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, κατόπιν της δολοφονίας απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις του συμπατριώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την έξαρση της επιθετικότητας εις βάρος της ΕΕΜ.

»Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξ αρχής και όπως στην πορεία επιβεβαιώνεται, κατήγγειλε την συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, που υπερέβησαν το πλαίσιο που ισχύει στην ακινητοποίηση και σύλληψη οπλισμένου ατόμου.

»Είτε από κίνητρα εθνοτικού μίσους, είτε με άνωθεν εντολή και σε συνδυασμό με το πρώτο, οδηγήθηκαν στην άνευ λόγου εκτέλεση του μακαρίτη Κωνσταντίνου.

»Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας και η καθοδηγούμενη αντιμετώπιση της διάχυσης στην κοινή γνώμη της υπόθεσης χαρακτηρίζονται από ανθελληνικό περιεχόμενο και αποτελούν τη συνέχεια της ρητορικής και ψυχολογικής πίεσης εις βάρος της ΕΕΜ.

»Η παρατεταμένη εμμονή στο να μην παραδώσουν την σορό του συγχωρεμένου Κωνσταντίνου προς ταφή επίσης είναι απόδειξη της απάνθρωπης συμπεριφοράς θεσμών της πολιτείας και αποτελούν στίγμα στη συμπεριφορά της έναντι της ΕΕΜ.

»Η παρέμβαση του Προέδρου του ΚΕΑΔ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ευαισθησία του δεύτερου ώστε να ξεπεραστεί η αδιέξοδη και αδικαιολόγητη κατάσταση, αποτελούν πράξεις ανθρωπισμού αλλά και χειρονομία εκτόνωσης της πίεσης που είχε δημιουργηθεί στο πανελλήνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!