Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ομολογία Σταϊκούρα: Θα δούμε ποιες θα είναι οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών (βίντεο)
[Tribune]: Ομολογία Σταϊκούρα: Θα δούμε ποιες θα είναι οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών (βίντεο)

[Tribune]: Ομολογία Σταϊκούρα: Θα δούμε ποιες θα είναι οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών (βίντεο)

Στον αέρα θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες την επομένη των εκλογών σε περίπτωση που βγει η ΝΔ, εάν κρίνει κανείς από την απάντηση του Τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνουν.

Ενδεικτική ήταν η σιωπή του τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, στη συνομιλία του με τον υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, όταν ο τελευταίος αλλά και οι παρουσιαστές της ΕΡΤ τον καλούσαν να πει τι περιλαμβάνει το σχέδιο της ΝΔ σε σχέση με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Παρά τις προσπάθειες, ο κ. Σταϊκούρας δεν έδωσε καμία απάντηση παρά μόνο ότι «θα δούμε στο νομοσχέδιο»…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 19:30 του βίντεο και μετά

Όλα αυτά την ώρα που ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμιζε τις θετικές επιπτώσεις του δήθεν καταστροφικού νόμου Κατρούγκαλου: με το προηγούμενο σύστημα μόλις το 27% των ελευθέρων επαγγελματιών πλήρωνε μηνιαία εισφορά έως 200 ευρώ.

Με τη «λαίλαπα» Κατρούγκαλου, το ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών που πληρώνει μηνιαία εισφορά έως 200 ευρώ εκτοξεύθηκε στο 88%.

Τέλος, με τις νέες μειώσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ, ψηφίστηκαν στη Βουλή και εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο του 2019, σχεδόν το σύνολο πια των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει μικρότερες εισφορές, που υπολογίζονται με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι με το αυθαίρετο σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων που ίσχυε επί δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!