Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Οι ολιγάρχες του ΣΕΒ σε γραμμή ΝΔ: Πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις – Η απάντηση Σβίγκου
[Tribune]: Οι ολιγάρχες του ΣΕΒ σε γραμμή ΝΔ: Πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις – Η απάντηση Σβίγκου

[Tribune]: Οι ολιγάρχες του ΣΕΒ σε γραμμή ΝΔ: Πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις – Η απάντηση Σβίγκου

Σε μια κοινωνικά ανάλγητη ανακοίνωση πλήρως εναρμονισμένη με τις θέσεις της ΝΔ του Μητσοτάκη προχώρησε ο ΣΕΒ εκτιμώντας ότι είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για τυο καλό της κοινωνίας!

«Οι προοπτικές για βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας με τον σημερινό ρυθμό αύξησης των επενδύσεων είναι περιορισμένες. Επιπλέον, πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πιθανότητα αναβολής ή αθέτησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και 2020, πέρα από τη δυσπιστία που θα προκαλέσει στις διεθνείς αγορές, παραπέμπει στις καλένδες και οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της υπερφορολόγησης της εργασίας και των επιχειρήσεων μέσω των περίφημων «αντίμετρων». Μια τέτοια προοπτική επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο το σενάριο «χαμηλών πτήσεων» της οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.

Εντέλει, το υπαρξιακό ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε όλοι, πολιτική τάξη, επιχειρηματική κοινότητα και κοινωνία, είναι αν θα επιλέξουμε να μεταβιβάσουμε παραγωγικούς πόρους προς τις νεότερες γενιές, δημιουργώντας κίνητρα για την επιστροφή τους στη χώρα μας, ή θα αδρανήσουμε για άλλη μια φορά, οδηγώντας την Ελλάδα στο να γίνει μια χώρα γερόντων χωρίς οικονομικό σφρίγος.

Ο ΣΕΒ έχει επισημάνει κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν την αναγκαιότητα μιας «επενδυτικής επανάστασης», καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο και να ισχυροποιηθεί διεθνώς η θέση της χώρας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!