Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ολάντ: Δεν θα διεκδικήσω νέα προεδρική θητεία στις εκλογές του 2017
[Tribune]: Ολάντ: Δεν θα διεκδικήσω νέα προεδρική θητεία στις εκλογές του 2017

[Tribune]: Ολάντ: Δεν θα διεκδικήσω νέα προεδρική θητεία στις εκλογές του 2017

Την απόφαση του να μην διεκδικήσει νέα θητεία στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμά του.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει ενωμένη η κεντροαριστερά και οι προοδετυικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η άνοδος στην εξουσία του δεξιού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, ή της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

Εμφανώς συγκινημένος αφού έκανε το απολογισμό της προεδρικής του θητείας και δήλωσε ότι θα παραμείνει δραστήριος στη θέση του ως την λήξη της θητείας του που λήγει την προσεχή άνοιξη, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνειά μου»

«Σε ό,τι αφορά το μόνο που με κινητοποιεί τα συμφέροντα της χώρας, την οποία για πάνω από 4,5 χρονιά υπηρέτησα με ειλικρίνεια. Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνειά μου. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία, είπε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ άσκησε σκληρή κριτική στην υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αλλά και στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που αναμένεται να κάνει προκριματικές εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα για να χρίσει τον υποψήφιο πρόεδρο για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!