Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία» έλεγε το 1993 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
[Tribune]: «Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία» έλεγε το 1993 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

[Tribune]: «Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία» έλεγε το 1993 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάποτε, δεν είχε τις σημερινές απόψεις όσον αφορά το θέμα της πΓΔΜ. Αντίθετα, χρόνια πριν, θεωρούσε το «μακεδονικό» θέμα υποδεέστερο και τον εθνικισμό ως πρόβλημα.

Και όχι μόνον αυτό: Την εποχή της έξαρσης του «μακεδονικού», θεωρούσε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων – κάτι που σήμερα έχει ψηλά στην ατζέντα του – ως ανύπαρκτο πρόβλημα!

Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνταχθεί με τον διχαστικό λόγο, πίσω από τους ακροδεξιούς του Άδωνη Γεωργιάδη και έχει εγκαταλείψει την εθνική γραμμή του 2008, η οποία μάλιστα διαμορφώθηκε και με πρωτοβουλία της αδελφής του και τότε ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, σε ηλικία μόλις 25 ετών, κάνοντας το πολιτικό ντεμπούτο του με μια συνέντευξη στο «Ε» της «Ελευθεροτυπίας», είχε εντελώς διαφορετικές απόψεις από τις σημερινές.

Αναφέρει μάλιστα επί λέξει: «Δεν μπορώ να δω τη Δημοκρατία των Σκοπίων να αποτελεί ουσιαστικό γεωπολιτικό κίνδυνο για την Ελλάδα»

Το Documento είχε ανασύρει και αναδημοσιεύσει αυτή τη συνέντευξη στις 28 Ιανουαρίου του 2018.

Το 1993 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέκεται ψύχραιμα απέναντι στο φαινόμενο. Χωρίς άμεσες πολιτικές εξαρτήσεις και ομηρίες, διατυπώνει φιλελεύθερες θέσεις ενός νέου ανθρώπου που αγωνιά για τον εγκλωβισμό της Ελλάδας στη διαμάχη.

Ο σημερινός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαθέτει τίποτε απ’ όλα αυτά. Σχεδόν τυχοδιωκτικά, σίγουρα μικροπολιτικά, επενδύει στην ακροδεξιά του Άδωνη Γεωργιάδη με τα εθνικά/εθνικιστικά αντανακλαστικά στην προσπάθειά του να ανέβει στην εξουσία.

Τι έλεγε στη συνέντευξη, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις 17 Ιανουαρίου 1993 ο μικρότερος γιος του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Κυριάκος, κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικά ΜΜΕ. Δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Στέφανο Κασιμάτη για το περιοδικό «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».

Είναι μόλις 25 ετών και με τον αέρα του Χάρβαρντ μιλάει και φωτογραφίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τον φακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!