Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Όχι» σε εκλογές και νέα μέτρα από Τζανακόπουλο – Τι είπε για τα πλεονάσματα
[Tribune]: «Όχι» σε εκλογές και νέα μέτρα από Τζανακόπουλο – Τι είπε για τα πλεονάσματα

[Tribune]: «Όχι» σε εκλογές και νέα μέτρα από Τζανακόπουλο – Τι είπε για τα πλεονάσματα

Είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος έως τις 5 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα για μετά το 2018 , και ειδικότερα για τα εργασιακά, «δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Παράλληλα υπογράμμισε πωςη κυβέρνηση δεν δέχεται νέα μέτρα… πριν και μετά το 2018, ούτε μετάθεση των εργασιακών μετά την δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018 παρέπεμψε στο γεγονός ότι «τα Μεσοπρόθεσμα προγράμματα αναθεωρούνται δύο φορές το έτος», γεγονός που ερμηνεύεται ως «παράθυρο» για αποδοχή πλεονασμάτων ύψους 3.5%, τα οποία ωστόσο θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω αυτομάτως με τις αποφάσεις για το χρέος, για το οποίο τόνισε πως ήδη έχουν προχωρήσει πολύ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και επί τάπητος βρίσκονται τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, όπως συνάγεται και από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!