Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Ο Ντράγκι ανακοίνωσε το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο
[Tribune]: Ο Ντράγκι ανακοίνωσε το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο

[Tribune]: Ο Ντράγκι ανακοίνωσε το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο

Πρόοδο στην πορεία επίτευξης των στόχων του πληθωρισμού διαπίστωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου.

«Υπάρχει πρόοδος προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου πληθωρισμού» τόνισε, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας πως η Ευρωζώνη κινείται με σωστό τρόπο προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σύγκλιση με τους στόχους της ΕΚΤ θα συνεχιστεί» έσπευσε να προσθέσει, ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η «χαλαρή» νομισματική πολιτική εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία, με τα μη διευκολυντικά μέτρα να παραμένουν σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τερματισμός του QE τον Δεκέμβριο

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη διατήρηση των μηνιαίων αγορών στοιχείων ενεργητικού στα 30 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και στα 15 δισ. ευρώ από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

«Η ΕΚΤ θα παραμείνει προσηλωμένη και θα προσαρμόσει ανά πάσα στιγμή όλα τα εργαλεία της, προκειμένου να διασφαλίσει την πορεία του πληθωρισμού» επεσήμανε, επιπλέον.

Όσον αφορά την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, εξέφρασε την άποψη πως οι ρυθμοί του ΑΕΠ παραμένουν «εύρωστοι» σ’ όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, παρότι διευκρίνισε ότι η οικονομία εξαρτάται από προσωρινούς παράγοντες, όπως το εμπόριο και η αβεβαιότητα.

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα μακροοικονομικά μεγέθη, τα οποία δεν ενθουσίασαν τους αναλυτές, ο Ντράγκι εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ρυθμοί ανάπτυξης θα παραμείνουν σε ένα «ισχυρό» μονοπάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!