Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ντόναλντ Τραμπ «αρπάχτηκε» με τους ηγέτες των Δημοκρατικών μπροστά στους δημοσιογράφους
[Tribune]: Ο Ντόναλντ Τραμπ «αρπάχτηκε» με τους ηγέτες των Δημοκρατικών μπροστά στους δημοσιογράφους

[Tribune]: Ο Ντόναλντ Τραμπ «αρπάχτηκε» με τους ηγέτες των Δημοκρατικών μπροστά στους δημοσιογράφους

Πρωτοφανείς σκηνές σκληρής αντιπαράθεσης διαδραματίστηκαν την Τρίτη στο Οβάλ Γραφείο, με αφορμή τη χρηματοδότηση του «τείχους» που θέλει να κατασκευάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό: σε τεταμένη ατμόσφαιρα, παρουσία των δημοσιογράφων, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε τους ηγέτες των Δημοκρατικών, με τους οποίους συνομιλούσε, ότι θα διακόψει τη λειτουργία της κυβέρνησης αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός του έργου.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια στα σύνορα χωρίς το τείχος!» τόνισε ο Τραμπ, καθισμένος στην άκρη της καρέκλας του, χειρονομώντας έντονα προς τους συνομιλητές του.

Ο Τραμπ δήλωσε μάλιστα ότι θα ήταν «υπερήφανος» αν κατέβαζε τους διακόπτες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την ασφάλεια των συνόρων, στη συνάντηση που είχε με τον Τσακ Σούμερ και τη Νάνσι Πελόζι στον Λευκό Οίκο.

Απειλώντας ότι θα φτάσει μέχρι το «κλείσιμο» (ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, μη απολύτως αναγκαίων για τη λειτουργία του κράτους), ο Τραμπ επέμεινε ότι η ασφάλεια των συνόρων θα έπρεπε να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα.

«Είναι ένα δύσκολο θέμα (…) Πιθανότατα δεν θα έχουμε συμφωνία σήμερα», σχολίασε.

«Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία», απάντησε η Πελόζι, η οποία θα αναλάβει τον Ιανουάριο την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων και υπενθύμισε τη θέση του κόμματός της: ούτε ένα δολάριο για το τείχος.

Στη συνέχεια όμως ζήτησε να γίνουν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις και προειδοποίησε να μην υπάρξει ένα «κλείσιμο του Τραμπ», όπως το αποκάλεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!