Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Νότια Κορέα: Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον της προέδρου Παρκ Γκεούν Χιε
[Tribune]: Νότια Κορέα: Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον της προέδρου Παρκ Γκεούν Χιε

[Tribune]: Νότια Κορέα: Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον της προέδρου Παρκ Γκεούν Χιε

Το νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το εάν η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκεούν Χιέ θα παραμείνει στην εξουσία ή θα αποπεμφθεί.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός της, «το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το μέλλον μου, ακόμη και για την παραμονή στην εξουσία».

Και όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν αυτοί που ζητούν την παραίτησή της, στη σκιά του πρόσφατου πολιτικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ήδη ετοίμαζε πρόταση αποπομπής της προέδρου, ενώ το ποσοστό αποδοχής της είχε πέσει στο 4%, το χαμηλότερο στην ιστορία της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Το σκάνδαλο στη Νότια Κορέα ξέσπασε όταν οι εισαγγελικές Αρχές κατηγόρησαν παιδική φίλη της προέδρου ότι είχε πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα και ασκούσε κρυφά μεγάλη επιρροή στην κυβερνητική πολιτική, μολονότι δεν κατείχε κανένα επίσημο αξίωμα.

Η φίλη της προέδρου έχει συλληφθεί ενώ οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ζητήσει να μιλήσουν και με την ίδια την κ. Παρκ, κάλεσμα που οι συνήγοροί της έχουν απορρίψει.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σειρά μαζικών διαδηλώσεων υπέρ της παραίτησης της κ. Παρκ, αλλά και αιχμηρές αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος επιχείρησε αρχικά να διαχειριστεί την κρίση με ανασχηματισμό, όμως δεν κατάφερε να κατευνάσει τη λαϊκή οργή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!