Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Νυστέρι» Τσίπρα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – Τσουνάμι αποκαλύψεων για σκάνδαλα στην Υγεία
[Tribune]: «Νυστέρι» Τσίπρα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – Τσουνάμι αποκαλύψεων για σκάνδαλα στην Υγεία

[Tribune]: «Νυστέρι» Τσίπρα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – Τσουνάμι αποκαλύψεων για σκάνδαλα στην Υγεία

«Όλα στο φως» είναι το μήνυμα που μεταδίδεται από το εσωτερικό της κυβέρνησης, στη σκιά του πρώτου πορίσματος για την υγεία που αφορά την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν και εν αναμονή της σύστασης της προανακριτικής Επιτροπής.

Στη σκιά των μομφών από την αντιπολίτευση για σκευωρία, υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι όλα θα γίνουν με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Από εκεί και πέρα, όμως διευκρινίζεται, ότι η υπόθεση θα φθάσει έως το τέλος, καθώς οφείλονται απαντήσεις για το πώς και πόσο ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, ποιες ευθύνες και για ποιους υπάρχουν και τι ακριβώς συνέβη.

Για αυτό το λόγο εξάλλου πέραν των πολιτικών ευθυνών που αποδεικνύονται με το πόρισμα για το Ντυνάν, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία φαίνεται πως «σπρώχνει» προς τη Δικαιοσύνη το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς Γεωργιάδη και Λοβέρδου για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τις κατηγορίες για «λάσπη στον ανεμιστήρα» από την Κουμουνδούρου χθες επανήλθαν με συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απαντήσεων από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους:

«Αντί να μιλούν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ για «λάσπη στονανεμιστήρα» αναφορικά με το πόρισμα της εξεταστικής, ας εξηγήσουν πρώτα γιατί βρέθηκαν χτισμένα έγγραφα και τιμολόγια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

»- Το «Ερρίκος Ντυνάν» κατέληξε μέσα από μεθοδευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, παρά το γεγονός ότι ήταν Κοινωφελές Ίδρυμα και ως τέτοιο απαγορευόταν εκ του Συντάγματος να εκποιηθεί;

»- Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς για να βγει σε πλειστηριασμό το Κοινωφελές Ίδρυμα;

»- Ο κ. Βορίδης ως υπουργός Υγείας πέρασε νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες εξασφάλιζε ασυλία στα μέλη του δσ του Ερυθρού Σταυρού και «παρέσχε» άδεια ιδρύσεως στην Ημιθέα ΑΕ;

»- Ο κ. Βορίδης με νομοθετική παρέμβαση «βάφτισε» ένα δημόσιο νοσοκομείο ως ιδιωτική κλινική;

»- Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε ψευδώς στην Εξεταστική Επιτροπή για τον χρόνο σύνταξης της τροπολογίας με την οποία άνοιξε τον δρόμο για την πώληση του Κοινωφελούς Ιδρύματος;».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «με λίγα λόγια, το πόρισμα της Εξεταστικής επιβεβαιώνει με λεπτομέρειες τις σαφείς πολιτικές ευθύνες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα του «Ερρίκος Ντυνάν».

»Αυτό ωστόσο που αγχώνει πραγματικά Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ, είναι ότι επιπλέον ζητάει από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το σύνολο της υπόθεσης και τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών τους».

Με αυτά τα δεδομένα, στο Μέγαρο Μαξίμου στέκονται σε δύο βασικά σημεία, μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου μέρους από τα τέσσερα του πορίσματος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία και των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!