Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Νησιά Β. Αιγαίου: Κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ
[Tribune]: Νησιά Β. Αιγαίου: Κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ

[Tribune]: Νησιά Β. Αιγαίου: Κινητοποιήσεις για τον ΦΠΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι κάτοικοι των νησιών στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον ΦΠΑ.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Λέσβου, της Λήμνου, της Χίου και της Σάμου διεκδικούν τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου.

Όλες οι επιχειρήσεις στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα παραμείνουν, σήμερα Τετάρτη, κλειστές.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόγχρονα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο και στο Βαθύ της Σάμου.

Και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις κινητοποιήσεις

«Η διαφαινόμενη επιβολή, από τις αρχές του 2017, νέου αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, συνιστά ένα ακόμη βαρύ φορολογικό μέτρο που δεν συνάδει με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο η Πολιτεία, στις αποφάσεις της, υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους», τονίζει σε ανακοίνωση της η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου δηλώνοντας τη συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το μέτρο της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ θα οδηγήσει σε μαρασμό την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στα νησιά υπό δύσκολες συνθήκες, αφού θα βρεθεί σε καταστάσεις ακραία άνισου ανταγωνισμού σε σχέση με την υπόλοιπή χώρα. Ουσιαστικά, η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα καταστήσει μη ανταγωνιστικά πολλά τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, πλήττοντας – μεταξύ άλλων – και τον τομέα του τουρισμού».

«Η οριστική κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα αποτελέσει βαρύτατα επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, λειτουργώντας τιμωρητικά προς τους ανθρώπους που αγωνίζονται στα νησιωτικά σύνορα της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!