Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Νίκος Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η καρδιά της δημοκρατικής παράταξης
[Tribune]: Νίκος Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η καρδιά της δημοκρατικής παράταξης

[Tribune]: Νίκος Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η καρδιά της δημοκρατικής παράταξης

Η τυπική -και όσο περνάει ο χρόνος και ουσιαστική- έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, οριοθετεί μια νέα φάση, με ένα σαφή συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκδήλωση του «Πράττω» με θέμα «Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης».

Στη νέα αυτή φάση «διαμορφώνεται ένας πολιτικός διπολισμός, που δεν είναι παγιωμένος, και που βεβαίως δεν είναι ο κλασικός δικομματισμός της μακράς μεταπολιτευτικής περιόδου» εκτίμησε ο κ. Βούτσης.

Όσον δε αφορά την ενδεδειγμένη αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει έδαφος για τη στρατηγική του ‘ώριμου φρούτου’, δηλαδή την αναμονή για μια περίπου νομοτελειακή ενδοσυστημική εναλλαγή στη διακυβέρνηση».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο κεφαλαιοποιήθηκε πολιτικά με την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Συνεχίζει όμως να τροφοδοτεί μια ιδιότυπη «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση», ως υπεράσπιση από το διαμορφούμενο μιντιακό τραστ, όλων των κυβερνητικών πολιτικών, αλλά και ως ακραία ομολογημένη άποψη μέσα στη ΝΔ για τη «θεσμική θωράκιση» απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο επανόδου της Αριστεράς στη διακυβέρνηση.

Η συγκρότηση και ενδυνάμωση του προοδευτικού πόλου, με ραχοκοκαλιά το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κοινωνία, στη Βουλή και στο πολιτικό σύστημα, εδράζεται προφανώς στη διαμόρφωση μίας προγραμματικής και κινηματικής ευρύτερης «αντινεοφιλελεύθερης συμμαχίας».

Δεν περικλείεται στο στερεότυπο μιας γενικόλογης «αντιδεξιάς» ή «αντι-ΝΔ» πολιτικής και σύμπραξης.

«Την ανασυγκρότηση, την ενδυνάμωση, τη μαζικοποίηση και την κοινωνική γείωση του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιλαμβανόμαστε και την υπηρετούμε ως λαϊκή επιταγή και ως αναγκαία ωρίμανση των προϋποθέσεων στη νέα φάση που δεν χαρακτηρίζεται από το δίπολο μνημονιακές – αντιμνημονιακές δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!