Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Νίκος Μέρτζος κονιορτοποιεί τα συμφέροντα που παίζουν με τη Μακεδονία
[Tribune]: Ο Νίκος Μέρτζος κονιορτοποιεί τα συμφέροντα που παίζουν με τη Μακεδονία

[Tribune]: Ο Νίκος Μέρτζος κονιορτοποιεί τα συμφέροντα που παίζουν με τη Μακεδονία

Υπό τον τίτλο «Μειονότητα Φάντασμα», ο δημοσιογράφος Νίκος Μέρτζος, αναφέρεται στο υπό έκδοση βιβλίο του «Οδός Πρεσπών», επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις «πολλών Ελλήνων» που με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως γράφει, «θεωρούν ή φοβούνται ότι μπορεί να υποδαυλισθεί “μακεδονική μειονότητα” στην Ελληνική Μακεδονία».

Ο κ. Μέρτζος, βαθύς γνώστης του Μακεδονικού Ζητήματος και υπέρμαχος της συμφωνίας, προσεγγίζει στο βιβλίο του, που πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Μίλητος», με τόλμη το ζήτημα των σλαβόφωνων- πολλοί εξ αυτών σλαβομακεδονικής συνείδησης- πολιτών της Ελληνική Μακεδονίας και δεν διστάζει να μιλήσει για καταδυνάστευση τους κατά το παρελθόν από το ελληνικό κράτος.

Καθώς το βιβλίο είχε γραφτεί προτού δουν το φως της δημοσιότητας (BBC, ρωσικό πρακτορείο SPUTNIK) ρεπορτάζ περί «καταπιεσμένης μακεδονική μειονότητας» στην Ελλάδα, ο συγγραφέας δίνει με στοιχεία μια εικόνα που αντικρούει σχετικούς ισχυρισμούς.

«…Η αναθεώρηση του Συντάγματος (σ.σ. από πλευράς Ζάεφ) κατήργησε το άρθρο 49 σύμφωνα με το οποίο “Η Πολιτεία μεριμνά για την κατάσταση και τα δικαιώματα των μελών του μακεδονικού λαού στις γειτονικές χώρες και για τους αποδήμους από τη Μακεδονία, βοηθά στην πολιτιστική τους ανάπτυξη και την προωθεί”.

»Προσετέθησαν επίσης οι εξής συνταγματικές διατάξεις:

»”Η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών.

»Προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την Πατρίδα.

»Η Πολιτεία δεν αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!