Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Νίκος Κοτζιάς ανέλαβε διεθνή πρωτοβουλία για να προλάβει ανάφλεξη στα Βαλκάνια
[Tribune]: Ο Νίκος Κοτζιάς ανέλαβε διεθνή πρωτοβουλία για να προλάβει ανάφλεξη στα Βαλκάνια

[Tribune]: Ο Νίκος Κοτζιάς ανέλαβε διεθνή πρωτοβουλία για να προλάβει ανάφλεξη στα Βαλκάνια

Διεθνή πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, μετά την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αναβάλλει εκ νέου να προσδιορίσει ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IBNA .

Ο πρώην ΥΠΕΞ είχε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Miroslav Lajcak και τον πρώην ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας Daniel Mitov.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva, Ουγγαρίας Péter Szijjártó, Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov και τους πρώην ΥΠΕΞ Αλβανίας Ditmir Bushati και Αυστρίας Karin Kneissl.

Τα Βαλκάνια που βρίσκονται στο μέσο του ασταθούς τόξου που δημιουργείται από τις περιοχές της Ουκρανίας στο Βορρά, της Τουρκίας με τη Συρία και της Μέσης Ανατολής, τη Βόρεια Αφρική με τη Λιβύη, μέχρι την Ισπανία με την Καταλονία, βρίσκονται σε κίνδυνο ανάφλεξης, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γνώστης της περιοχής και των γεωπολιτκών και γεωστρατηγικών ισορροπιών ο Νίκος Κοτζιάς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανταλλάξει απόψεις με νυν και πρώην Υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής, ενεργοποιώντας μηχανισμούς πίεσης σε θεσμικό και διπλωματικό επίπεδο για να υπάρξει αντίδραση στις άστοχες επιλογές της ΕΕ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα Δυτικά Βαλκάνια όπου έγινε εκτενής αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!