Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο Νίκος Αναστασιάδης αποσαφήνισε πόσοι έποικοι θα μείνουν στην Κύπρο
[Tribune]: Ο Νίκος Αναστασιάδης αποσαφήνισε πόσοι έποικοι θα μείνουν στην Κύπρο

[Tribune]: Ο Νίκος Αναστασιάδης αποσαφήνισε πόσοι έποικοι θα μείνουν στην Κύπρο

Διευκρινίσεις με παραδοχή λάθους, για τον αριθμό των εποίκων που αναμένεται να παραμείνουν στη Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, έκανε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι «πέραν των 130.000 Τουρκοκυπρίων που έχουν πάρει την κυπριακή ταυτότητα, υπάρχουν και άλλες 25.000 που ζουν στην Αγγλία και έχουν την ιθαγένεια του παρανόμου μορφώματος (ψευδοκράτους)».

Ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που περιλαμβάνεται στις 220.000 πληθυσμού που έχει συμφωνηθεί ότι θα διαμένουν στο Τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κρατίδιο, ανέρχεται στις 155.000.

«Εάν υπολογίσουμε ότι το 2004 οι μικτοί γάμοι με τα τέκνα, υπολογίζονταν γύρω στις 18.000, επομένως εάν στις 155.000 προστεθούν ακόμη 25.000 (βάσει των σημερινών δεδομένων), τότε αυτοί που νομιμοποιούνται ανέρχονται στις 40.000».

Συνεπώς ο αριθμός 90.000 που είχε αναφερθεί χθες ήταν λάθος και ο αριθμός των εποίκων που θα μείνουν θα είναι περίπου 40.000.

Ο Κύπριος Πρόεδρος απέδωσε το χθεσινό λάθος, στις δηλώσεις που έγιναν «στο πόδι» και στην κόπωση του ίδιου.

Κατέστησε σαφές ότι δεν θα μπορεί κάποιος Τούρκος έποικος να πάρει υπηκοότητα, εάν δεν προηγηθούν τέσσερις υπηκοότητες Ελλήνων υπηκόων (Αναλογία 4:1).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!