Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Νεοφιλελεύθερο αμόκ στη ΔΕΘ – Οι δεσμεύσεις πίσω από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
[Tribune]: Νεοφιλελεύθερο αμόκ στη ΔΕΘ – Οι δεσμεύσεις πίσω από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

[Tribune]: Νεοφιλελεύθερο αμόκ στη ΔΕΘ – Οι δεσμεύσεις πίσω από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Εάν ένα πράγμα επιβεβαίωσε η χθεσινή παρουσία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι ότι ο ίδιος ουδόλως θέλει να κρύψει τις προθέσεις του για το νεοφιλελεύθερο στίγμα που θέλει να δώσει στην κυβερνητική πολιτική, εάν ποτέ κληθεί να την εφαρμόσει.

Από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να στείλει μήνυμα κυρίως εκτός Ελλάδος, στις τάξεις των δανειστών, δεσμευόμενος για ένα νέο τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο όπως είπε θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2018 (που λήγει το τρέχον) και θα είναι «πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής», γιατί ο ίδιος θα έχει την ιδιοκτησία του.

Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για φοροελαφρύνσεις εφόσον εφαρμόζεται το «επαναστατικό» μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του, ενώ εντύπωση προκαλεί η διολίσθησή του σε αοριστολογίες αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ τόσο καιρό εγκαλούσε την κυβέρνηση για τα πλεονάσματα 3,5% για τέσσερα χρόνια μετά το 2018, δεσμευόμενος για πλεονάσματα 2% εάν αναλάβει ο ίδιος τα ηνία της χώρας, χθες ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα, αρκούμενος σε γενικόλογες αναφορές σε προσπάθεια να πείσει «για χαμηλότερα πλεονάσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση εφόσον κληθεί να ηγηθεί της κυβέρνησης και τα οποία όπως είπε είναι έτοιμα ανέφερε κατά σειρά προτεραιότητας: το νομοσχέδιο για τη «νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης, εν συνεχεία νομοσχέδιο για τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση συνδέοντας τη μείωση της φορολογίας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τρίτον την απλοποίηση αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!