Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας προετοιμάζουν οι ΗΠΑ
[Tribune]: Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας προετοιμάζουν οι ΗΠΑ

[Tribune]: Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας προετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις, κατά ομάδας αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα που συνδέονται με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, προετοιμάζει η Ουάσιγκτον αντιδρώντας στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων σε αμερικανικό έδαφος, την απαγόρευση να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά και την απαγόρευση συνεργασίας τους με αμερικανικές εταιρείες.

Οι κυρώσεις αυτές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις για την κατάρτιση της λίστας με τα νέα πρόσωπα, θεωρείται πιθανό να συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό ονομάτων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος που θα γίνει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ουάσιγκτον προχώρησε σε εφαρμογή κυρώσεων κατά του Μαδούρο προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχαν εξαγγελθεί κυρώσεις κατά 13 πολιτών της Βενεζουέλας στις 26 Ιουλίου.

Ο επόμενος κύκλος των κυρώσεων αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κυρώσεις για τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια περιορισμών. Δεν θέλει ωστόσο να κλιμακώσει στην παρούσα φάση.

«Θέλουμε ν’ αφήσουμε περιθώριο για την ανάληψη περισσότερης δράσης, στην περίπτωση που οι ενέργειες του Μαδούρο συνεχιστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος που συμμετέχει στις διεργασίες για το παραπάνω ζήτημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!