Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Οι νέες εκτιμήσεις της ΝΔ για τις εκλογές: Το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019
[Tribune]: Οι νέες εκτιμήσεις της ΝΔ για τις εκλογές: Το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019

[Tribune]: Οι νέες εκτιμήσεις της ΝΔ για τις εκλογές: Το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019

Η ΝΔ μάλλον σταματά την απαίτηση για «εκλογές τώρα» και προσανατολίζει την πολιτική της επί τη βάση δυο σεναρίων για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 ή την άνοιξη του 2019, χωρίς βέβαια να αποκλείει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα τις φέρει πιο μπροστά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ στη Νέα Δημοκρατία μελετούν όλα τα πιθανά σενάρια και εκτιμούν ότι η θέση της κυβέρνησης για αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές φέρνει πιο κοντά την εκτίμηση για διπλές κάλπες τον Μάιο του 2019, δηλαδή εθνικές εκλογές μαζί με ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, αναφέρουν στελέχη της οδού Πειραιώς, η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει προηγηθεί καμία εκλογική αναμέτρηση μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ούτε αυτοδιοικητικές ούτε ευρωεκλογές. Αντίθετα, αν οι βουλευτικές εκλογές συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019, τότε η κυβέρνηση θα έχει μειώσει το ρίσκο της μεγάλης αποχής που «σημαδεύει» τις ευρωπαϊκές κάλπες, ενώ θα προσθέσει στον προεκλογικό της λόγο ένα ευρωπαϊκό περίβλημα με κεντρικό μήνυμα «μάχη για μια καλύτερη Ευρώπη».

Το σενάριο αυτό, λένε πολιτικοί αναλυτές, θα μπορέσει να δώσει στον Αλέξη Τσίπρα μια προεκλογική «σανίδα σωτηρίας» απέναντι στα νέα μέτρα που θα ισχύουν, αφού θα έχει μεταθέσει την ατζέντα από ένα πεδίο προνομιακό για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!