Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Νέα «σοφία» Ερντογάν: «Το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα διχάσει το Ιράκ» – Μόνος του το σκέφτηκε;
[Tribune]: Νέα «σοφία» Ερντογάν: «Το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα διχάσει το Ιράκ» – Μόνος του το σκέφτηκε;

[Tribune]: Νέα «σοφία» Ερντογάν: «Το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα διχάσει το Ιράκ» – Μόνος του το σκέφτηκε;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αντιτίθεται σφόδρα στο δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ εντός της εβδομάδας, για να συζητήσει το κουρδικό δημοψήφισμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα και η Βαγδάτη έχουν την ίδια γνώμη για το δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι θα διαιρέσει το Ιράκ.

Προφανώς και θα διαιρέσει το Ιράκ, αφού εάν ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ, η χώρα θα διαιρεθεί. Ο Ερντογάν διαπιστώνει τα αυτονόητα.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του -αυτόνομου εντός Ιράκ- ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί είπε ότι η ψηφοφορία δεν πρόκειται να αναβληθεί, παρά τα αιτήματα περί του αντιθέτου και τις ανησυχίες των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων της Δύσης.

Το ιρακινό Κουρδιστάν είναι στην πραγματικότητα ένα ανεξάρτητο κράτος, στο οποίο δεν ασκεί καμία εξουσία η κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Οι Κούρδοι του Ιράκ θεωρούν ότι μετά την αντίστασή τους στο Ισλαμικό Κράτος και την καίρια συμβολή τους στην ήττα των τζιχαντιστών, δικαιούνται να ανακηρύξουν και τυπικά την ανεξαρτησία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!