Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Νέα χαλάρωση των capital controls: Τι αναφέρει η απόφαση Τσακαλώτου – Ποιους αφορά
[Tribune]: Νέα χαλάρωση των capital controls: Τι αναφέρει η απόφαση Τσακαλώτου – Ποιους αφορά

[Tribune]: Νέα χαλάρωση των capital controls: Τι αναφέρει η απόφαση Τσακαλώτου – Ποιους αφορά

Nέα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Συγκεκριμένα, με την νέα απόφαση του υπουργού Οικονομικών επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, από φυσικό πρόσωπο μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα, με την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται διαθέσιμος λογαριασμός σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είναι δικαιούχος, και κατόπιν υποβολής από τον αιτούντα υπεύθυνης δήλωσης με το ανωτέρω περιεχόμενο.

Επιπλέον, με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι:

-Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών μέχρι ποσοστού 100% από τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών που έχουν ανοιχτεί στην Ελλάδα, εφόσον τα υπόλοιπα αυτά έχουν δημιουργηθεί μετά την 01/12/2017 λόγω μεταφοράς κεφαλαίων από το εξωτερικό και πίστωσής τους σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

-Επιτρέπονται συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, με πίστωση του λογαριασμού του αντισυμβαλλομένου και θα υπολογίζονται εντός του εβδομαδιαίου ορίου που ορίζεται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

Η απόφαση Τσακαλώτου

Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!