Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΝΔ: Παλαιοκομματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση
[Tribune]: ΝΔ: Παλαιοκομματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση

[Tribune]: ΝΔ: Παλαιοκομματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση

Κενό γράμμα παραμένουν οι κυβερνητικές διακηρύξεις για ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με τον τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά, με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας της αρμόδιας υπουργού Ολγας Γεροβασίλη, με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους «η θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ».

Στη δήλωσή του, αφού χαρακτηρίζει επαίσχυντη την τροπολογία, αναφέρει ότι «με το νόμο 4369 που ψήφισε το Φεβρουάριο του 2016 η Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την υποχρέωση να επιλέξει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης όλους τους Προέδρους, Αντιπροέδρους, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές και Υποδιοικητές των νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

»Η διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, ενώ υπήρχε και η πρόβλεψη για όσες θέσεις κενώνονται ενδιάμεσα, να καλύπτονται με την ίδια διαδικασία από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργαντάς, «η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν κάλυψε καμία θέση μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου, ούτε φρόντισε να δρομολογήσει, ως όφειλε, την αντικατάσταση των εκατοντάδων προσώπων που είχε διορίσει η ίδια απευθείας σε διοικητικές θέσεις.

»Αντιθέτως, με τη χθεσινή τροπολογία, παρέτεινε μέχρι το τέλος του έτους τη θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., με μόνη δέσμευση να καλύπτει από το Μητρώο όποια θέση κενώνεται μετά την 1.1.2019».

Και καταλήγοντας σημειώνει: «Η κυβερνητική πολιτική στη Δημόσια Διοίκηση είναι αποκαλυπτική της υποκρισίας και του αμοραλισμού της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!