Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΝΔ: «Ανεπάρκεια σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της γρίπης»
[Tribune]: ΝΔ: «Ανεπάρκεια σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της γρίπης»

[Tribune]: ΝΔ: «Ανεπάρκεια σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της γρίπης»

Για απόλυτη ανεπάρκεια σχεδιασμού στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 39 και να αυξάνονται, και τις ελλείψεις εμβολίων να είναι εμφανείς, καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση ολιγώρησε στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται η απόλυτη ανεπάρκεια σχεδιασμού, με τις ελλείψεις στα εμβόλια να είναι πλέον εμφανείς στα φαρμακεία» τονίζει στη δήλωσή του και προσθέτει:

«Ενδεικτικό της έλλειψης οργάνωσης του υπουργείου Υγείας είναι ότι οι αναγκαίες παραγγελίες εμβολίων έγιναν μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και ενώ οι πολίτες δεν είχαν καμία ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές.

»Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καθυστέρησης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση του εμβολίου ξεκινά 15 με 20 μέρες από τη στιγμή που το κάνεις».

Ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο επίσης για υποστελεχωμένες και ελλιπώς εξοπλισμένες δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς με εποχική γρίπη να κατευθύνονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα, αναζητώντας θεραπεία με δικά τους έξοδα.

«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες της ενώπιον των πολιτών, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνοντας τους πολίτες» καταλήγει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!