Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή – Θα συνεργαστούμε με Κύπρο
[Tribune]: Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή – Θα συνεργαστούμε με Κύπρο

[Tribune]: Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν διεκδικεί ρόλο εγγυητή – Θα συνεργαστούμε με Κύπρο

Στην Κύπρο πραγματοποιεί επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Mont Pelerin της Ελβετάις ενθαρρύνοντας τις δύο πλευρές για την επανέναρξη των συνομιλιών προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, καθώς όπως είπε όταν φθάνεις στο τέλος των συνομιλιών υπάρχουν πάντα δυσκολίες.

Μπορεί να φεύγουμε από την Ευρώπη, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους φίλους μας. Θα κρατήσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διασυνδέσεις τόσο με την Κύπρο όσο και με τους φίλους μας. Οι σχέσεις μας είμαι πεπεισμένος πως θα βοηθήσουν την κατάσταση. Έχουμε μια ισχυρή στενή σχέση και θα οικοδομήσουμε σε αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας σχετικά με την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Οσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων ο Μπόρις Τζόνσον ανάφερε πως η Βρετανία δεν διεκδικεί κάποιο ρόλο, ωστόσο πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την Κύπρο, έτσι ώστε να φανούν χρήσιμοι ως προς την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, μέσω των βάσεων που υπάρχουν στο νησί. Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης επέμεινε στη θέση για αποχώρηση των στρατευμάτων και πως τα υπόλοιπα είναι θέμα διαπραγμάτευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!