Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μπαρνιέ: Πολιτικό και οικονομικό κόστος αν αναβληθεί το Brexit
[Tribune]: Μπαρνιέ: Πολιτικό και οικονομικό κόστος αν αναβληθεί το Brexit

[Tribune]: Μπαρνιέ: Πολιτικό και οικονομικό κόστος αν αναβληθεί το Brexit

Μια αναβολή της ημερομηνίας του Brexit θα είχε «πολιτικό και οικονομικό κόστος» και κάθε αίτημα του Λονδίνου προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει, επομένως, να βασίζεται σε επαρκείς λόγους, προειδοποίησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ .

«Μια παράταση συνιστά συνέχιση της αβεβαιότητας, ενέχει πολιτικό και οικονομικό κόστος» είπε ο Μπαρνιέ, ενώπιον δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των χωρών της Ε.Ε., δέκα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του Brexit.

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, ο στόχος αυτής της παράτασης από τον οποίο θα εξαρτηθεί η διάρκεια» της αναβολής, που θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι επικεφαλής των 27 υπολοίπων κρατών μελών της Ένωσης, οι οποίοι θα πρέπει να εκδώσουν ομόφωνη απόφαση, υπογράμμισε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα απευθύνει έως αύριο Τετάρτη μια επιστολή στην Ε.Ε. για να ζητήσει την αναβολή του Brexit πέραν της προβλεπόμενης ημερομηνίας της 29ης Μαρτίου, ενώ από την πλευρά του, ο Μισέλ Μπαρνιέ υπενθύμισε για μία ακόμη φορά ότι η ΕΕ αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναδιαπραγματευτεί το περιεχόμενο της συμφωνίας εξόδου, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων διάρκειας ενάμιση χρόνου μεταξύ των Βρυξελλών και της Τερέζας Μέι.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. επανέλαβε, αντιθέτως, ότι η πόρτα είναι ανοικτή για ενδεχόμενες τροποποιήσεις της «πολιτικής διακήρυξης» που θα συνοδεύει τη Συνθήκη αποχώρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!