Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μοσούλη: Οι τζιχαντιστές ηγέτες εγκαταλείπουν την πόλη και πάνε Συρία
[Tribune]: Μοσούλη: Οι τζιχαντιστές ηγέτες εγκαταλείπουν την πόλη και πάνε Συρία

[Tribune]: Μοσούλη: Οι τζιχαντιστές ηγέτες εγκαταλείπουν την πόλη και πάνε Συρία

Οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φαίνεται να εγκαταλείπουν τη Μοσούλη καθώς οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πλησιάζουν την ιρακινή μεγαλούπολη που κατέχεται από τους τρομοκράτες από τον Ιούνιο του 2014.

Ο υποστράτηγος Γκάρι Βολέσκι, επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού, προέβλεψε ότι στη Μοσούλη θα μείνουν για να πολεμήσουν από την πλευρά των τζιχαντιστών κυρίως ξένοι μαχητές.

Βεβαίως αυτό που προέβλεψε ο υποστράτηγος δεν συμφωνεί με τις ιρακινές πηγές που αναφέρουν ότι οι ξένοι τζιχαντιστές φεύγουν από την πόλη και μένουν οι Ιρακινοί. Προφανώς και κάποια σύγχυση υπάρχει στις πληροφορίες.

Περίπου 6-11.000 τζιχαντιστές έχουν ταμπουρωθεί στη Μοσούλη, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο του ομοσπονδιακού ιρακινού στρατού, όσο και των ενόπλων δυνάμεων του ιρακινού Κουρδιστάν (Πεσμεργκά) πλησιάζουν προς την πόλη.

«Λέμε στο Ισλαμικό Κράτος ότι οι ηγέτες του το εγκαταλείπουν. Βλέπουμε να μετακινούνται εκτός Μοσούλης», δήλωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος από τη Βαγδάτη.

«Το προς τα πού κατευθύνονται, αφήνω να το βρουν εκείνοι που χειρίζονται τα πυραυλικά μας συστήματα», πρόσθεσε, υπονοώντας ότι οι ηγέτες των τζιχαντιστών θα επιχειρηθεί να εξοντωθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!