Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μοσούλη: Η πολιορκία θα κρατήσει μήνες – Οι κάτοικοι δεν έχουν που να πάνε
[Tribune]: Μοσούλη: Η πολιορκία θα κρατήσει μήνες – Οι κάτοικοι δεν έχουν που να πάνε

[Tribune]: Μοσούλη: Η πολιορκία θα κρατήσει μήνες – Οι κάτοικοι δεν έχουν που να πάνε

Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε από τους κατοίκους της Μοσούλης να παραμείνουν στα σπίτια τους, παρά τη μάχη που μαίνεται για την απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ύστερα από δήλωση των ανθρωπιστικών οργανώσεων ότι αδυνατούν να περιθάλψουν και να στεγάσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της πόλης εάν αποφασίσουν να την εγκαταλείψουν.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο οι άμαχοι που παραμένουν στην πόλη, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Εάν απελευθερωθεί η Μοσούλη, το κυρίως προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, υπάρχει η προσδοκία να ακολουθήσει κατάρρευση του «χαλιφάτου» που ανακήρυξε ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι από το Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης τον Ιούλιο του 2014.

Οι διοικητές του ιρακινού στρατού εκτιμούν ότι η πολιορκία της Μοσούλης μπορεί να τραβήξει για πολλούς μήνες.

Η Μοσούλη διασχίζεται ακριβώς στη μέση της από τον ποταμό Τίγρη, ο οποίος τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.

Ο ιρακινός στρατός έχει εισβάλλει στην πόλη από τις ανατολικές της συνοικίες. Θα χρειαστεί όμως πολύς καιρός ακόμα για να απελευθερωθεί τουλάχιστον η ανατολική όχθη της πόλης.

Τα αμερικανικά αεροπλάνα έχουν βομβαρδίσει και καταστρέψει τις τέσσερις από τις πέντε γέφυρες της Μοσούλης πάνω από τον Τίγρη, ώστε να αποκοπούν οι τζιχαντιστές στον ανατολικό τομέα από τους συμπολεμιστές τους στις δυτικές συνοικίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!