Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μοσούλη: Μπήκαν στη μάχη και οι τουρκόφιλοι της Χασχντ Αλ Ουατάνι
[Tribune]: Μοσούλη: Μπήκαν στη μάχη και οι τουρκόφιλοι της Χασχντ Αλ Ουατάνι

[Tribune]: Μοσούλη: Μπήκαν στη μάχη και οι τουρκόφιλοι της Χασχντ Αλ Ουατάνι

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι περίπου 3.000 σουνίτες παραστρατιωτικοί, Τουρκμένοι και Άραβες, της δύναμης Χασχντ Αλ Ουατάνι, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από την Τουρκία και αποτελούν στην ουσία φιλοτουρκική ένοπλη δύναμη στο Ιράκ, λαμβάνουν μέρος στην επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Η Χασχντ Αλ Ουατάνι είναι ο προσωπικός στρατός του φιλότουρκου πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Νινευή, Αθέελ Νουτζαΐφι, τοπικού κοτζάμπαση από παλιά φεουδαρχική και πολιτική οικογένεια του βορειοδυτικού Ιράκ που υπηρετούσε πειθήνια τους Οθωμανούς πριν τη διάλυση της αυτοκρατορίας.

Τον Νουτζαΐφι, τον βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε, είναι ο ασπρομάλλης με το μουστάκι που περιστοιχίζεται από τους αξιωματικούς του.

Τον Νουτζαΐφι τον «καθαίρεσε» από κυβερνήτη της Νινευή η Βαγδάτη τον Μάιο του 2015 όταν υποψιάστηκαν ότι σχεδίαζε με τους Τούρκους να ανακηρύξει την επαρχία Νινευή «αυτόνομη» και τον εαυτό του «πρόεδρο» του ψευδοκράτους (διαβάστε σχετικά εδώ ).

Τη συμμετοχή της φιλότουρκης πολιτοφυλακής στη μάχη για τη Μοσούλη ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι οι μισοί εκ των 3.000 τουρκόφιλων παραστρατιωτικών ήδη λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση, ενώ οι άλλοι μισοί κρατούνται ως εφεδρεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!