Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μοσούλη: Το Ισλαμικό Κράτος βάζει μπροστά κατοίκους ως «ανθρώπινες ασπίδες»
[Tribune]: Μοσούλη: Το Ισλαμικό Κράτος βάζει μπροστά κατοίκους ως «ανθρώπινες ασπίδες»

[Tribune]: Μοσούλη: Το Ισλαμικό Κράτος βάζει μπροστά κατοίκους ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Άμαχοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μοσούλη κατήγγειλαν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) άρχισε να χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες καθώς οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά προελαύνουν προς την πόλη.

Οι κυβερνητικές και κουρδικές δυνάμεις απέχουν 20 και 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Πολίτες που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ιρακινές Αρχές είπαν ότι περισσότερες από 100 οικογένειες μεταφέρθηκαν από τους τρομοκράτες στα ανατολικά προάστια της πόλης για να γίνουν «ασπίδες» των τρομοκρατών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες βάζοντας οικογένειες σε κτίρια που αποτελούν στόχους αεροπορικών επιδρομών», είπε ο Αμπού Μαχίρ, που ζει κοντά στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης.

Μέσα στην ιρακινή μεγαλούπολη είναι εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 1,3 εκ. άμαχοι και ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος ίσως χρησιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανοίξει διαδρόμους για να μπορούν οι πολίτες να διαφεύγουν μέσα από την πόλη, ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος προς το παρόν δεν επιτρέπει σε κανέναν να την εγκαταλείψει.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!