Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μοσούλη: Δείτε ζωντανή μετάδοση από τη μάχη ενάντια στο ISIS (LIVE)
[Tribune]: Μοσούλη: Δείτε ζωντανή μετάδοση από τη μάχη ενάντια στο ISIS (LIVE)

[Tribune]: Μοσούλη: Δείτε ζωντανή μετάδοση από τη μάχη ενάντια στο ISIS (LIVE)

Μοσούλη Ιράκ – Ζωντανή μετάδοση: Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε στη 01.30 ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2016 την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρισης για την απελευθέρωση της Μοσούλης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Αγαπημένε λαέ της επαρχίας Νινευή, σήμανε η ώρα και η στιγμή της μεγάλης νίκης είναι κοντά. Οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησαν», είπε ο Ιρακινός Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ανακοινώνω σήμερα την έναρξη αυτών των ηρωικών επιχειρήσεων που θα σας ελευθερώσουν από την κτηνωδία και την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους. Θεού θέλοντος, θα συναντηθούμε σύντομα στη γη της Μοσούλης όπου όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την απελευθέρωση και την ελευθερία σας».

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Πριν περάσει στον έλεγχο των τζιχαντιστών η Μοσούλη είχε περίπου 2 εκ. κατοίκους. Σήμερα παραμένουν σε αυτήν 1,3 εκ. άνθρωποι.

Οι υπόλοιποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ασσύριοι και Αρμένιοι χριστιανοί ή Κούρδοι την εγκατέλειψαν και κατέφυγαν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Ιρακινές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επίθεση αποτελούνται από: 65.000 Ιρακινούς στρατιώτες, 10.000 Κούρδους Πεσμεργκά και 24.000 βοηθητικούς (αστυνομικούς και σιίτες πολιτοφύλακες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!