Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης-θεσμών (βίντεο)
[Tribune]: Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης-θεσμών (βίντεο)

[Tribune]: Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης-θεσμών (βίντεο)

Απολύτως εφικτή χαρακτηρίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί την τεχνική συμφωνία Ελλάδας-θεσμών (staff level agreement), ενώ αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από τις 3,5% μετά το 2018.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, η εληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον προσπάθεια, καθώς όπως σημείωσε, «υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, πολλά ευαίσθητα θέματα πρέπει να λυθούν».

Επισήμανε όμως πως αν η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει θα πρέπει και οι θεσμοί, από την πλευρά τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και της αναδιάρθρωσης του χρέους συμπεριλαμβανομένης.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της Γερμανίας, όπως κάνουμε πάντα», παραδεχόμενος ότι υπάρχουν διαφωνίες και με το ΔΝΤ και με το Βερολίνο για το ζήτημα του χρέους.

Χαμηλότερα πλεονάσματα

«Μετά το 2018 μπορούμε να δούμε ξανά τα πράγματα, και κάποια εξ αυτών μπορούν να αλλάξουν», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Μοσκοβισί σε ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!