Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει – Χρονιά ανάκαμψης το 2017 για την Ελλάδα
[Tribune]: Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει – Χρονιά ανάκαμψης το 2017 για την Ελλάδα

[Tribune]: Μοσκοβισί: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει – Χρονιά ανάκαμψης το 2017 για την Ελλάδα

Υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τάχθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ μιλώντας στην εκδήλωση «H Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» δήλωσε πεπεισμένος ότι το 2017 θα είναι χρονία επιτυχούς ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση, μετά την συνάντηση του με τον κ. Παπαδημητρίου, για το ΔΝΤ και αν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι Θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους θεσμούς».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους – μετά το πέρας της συνάντησης- για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων προκειμένου να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε: «Πρέπει να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εργαζόμαστε σε πολύ καλό κλίμα για να το επιτύχουμε αυτό, δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αν θα χρειαστούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα γιατί θα ήταν σαν να διαχωρίζω τους θεσμούς».

Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε ακόμη πως «οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

«Χρονιά ανάκαμψης το 2017»

Πεπεισμένος ότι το 2017 θα είναι χρονιά επιτυχούς ανάκαμψης για την Ελλάδα και εν γένει την Ε.Ε. εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο 27ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «H Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ειδικά, όμως, για την περίπτωση της Ελλάδας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα. Όπως εξήγησε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετάσχουν σε μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!