Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα – ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί»
[Tribune]: Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα – ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί»

[Tribune]: Μόσχα: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα – ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί»

«Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, συντηρώντας τη διπλωματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αφού η Αθήνα δεν έδωσε δικαιολογία για την απέλασή τους.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο και προσθέτει ότι κάλεσε τον Έλληνα απεσταλμένο στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στήριξε την απόφαση της Αθήνας, καθώς αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την Ελλάδα στο δικαίωμά της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, τονίζοντας παράλληλα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος αξιωματούχος, μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις πιθανές προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσία με στόχο την υπονόμευση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, για την επίλυση του ονοματολογικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!