Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: ΜΝΙ: Το ΔΝΤ σχεδιάζει 4ετές ή διετές πρόγραμμα για την Ελλάδα και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα
[Tribune]: ΜΝΙ: Το ΔΝΤ σχεδιάζει 4ετές ή διετές  πρόγραμμα για την Ελλάδα και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα

[Tribune]: ΜΝΙ: Το ΔΝΤ σχεδιάζει 4ετές ή διετές πρόγραμμα για την Ελλάδα και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα

Σενάρια για νέα συμφωνία με την Ελλάδα, 4ετούς ή διετούς διάρκειας και για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα γύρω στο 2% για το 2018 περιλαμβάνει εμπιστευτικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο αποκαλύπτει σε μια σειρά από Tweets το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο αναφέρει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί , ενώ υπάρχουν και δύο σενάρια του Ταμείου τα οποία περιλαμβάνουν 4ετή ή διετή προγράμματα παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Επίσης τονίζεται ότι εντός του ΔΝΤ υπάρχει μια ισχυρή ομάδα η οποία εξακολουθεί να ζητά την απόσυρση από το ελληνικό πρόγραμμα ή την επιβολή αυστηρών όρων για την συμμετοχή του Ταμείου.

Προστίθεται μάλιστα ότι εάν το ΔΝΤ τελικά δεν πάρει μέρος στο πρόγραμμα, τότε η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναγκαστεί να συντάξει από την αρχή την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Για τους στόχους των προϋπολογισμών

Σχετικώς με τους στόχους των προϋπολογισμών, τα έγγραφα αναφέρουν ότι η Ε.Ε θα μπορούσε να αποδεχθεί πλεόνασμα γύρω στο 2% του ΑΕΠ μετά το 2018, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες ανησυχούν από την προοπτική νέων μέτρων το 2018 καθώς είναι μια χρονιά πριν από τις γενικές εκλογές στην Ελλάδα.

Τέλος το MNI, επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών, αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μια έκτακτη σύνοδος του Eurogroup για την Ελλάδα, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη κάτι τέτοιο

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!