Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μητσοτάκης: Τρεις μεγάλες τομές για τα Πανεπιστήμια – Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο
[Tribune]: Μητσοτάκης: Τρεις μεγάλες τομές για τα Πανεπιστήμια – Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο

[Tribune]: Μητσοτάκης: Τρεις μεγάλες τομές για τα Πανεπιστήμια – Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο

Ομιλία στη Βουλή έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου τοποθετήθηκε τοποθετηθεί για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας .

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρεις τομές που φέρνει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η Παιδεία, είναι εθνικό πεδίο. Η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας ήταν ιμάντας κοινωνικής ανέλιξης.

Σηκώνουμε το γάντι στις προκλήσεις των καιρών», είπε και εξαπέλυσε πυρά για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Μόλις πέρυσι χωρίς προετοιμασία, αναδιατάχθηκε ο ακαδημαϊκός χάρτης, με κριτήρια αμιγώς ψηφοθηρικά.

Λίγο πριν τις εκλογές ιδρύθηκαν ανά την επικράτεια πανεπιστημιακά τμήματα αμφίβολης βιωσιμότητας. Την ίδια ώρα έμπαινε στο περιθώριο η ανεξάρτητη αρχή που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση του ακαδημαϊκού έργου».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως το νομοσχέδιο για την Παιδεία αποτελεί μία τολμηρή και συνεκτική δέσμη μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν την ανώτατη εκπαίδευση από τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου.

«Δέσμη μεταρρυθμίσεων που καθιερώνουν την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια, συνδέοντας τη χρηματοδότησή τους με την παραγωγή επιστημονικού έργου, και ενισχύουν την έρευνα, αίροντας τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας.

Το τρίπτυχο «σχεδιασμός-αξιολόγηση-ευελιξία» συμπυκνώνει το περιεχόμενο και τους στόχους των νέων διατάξεων που εισηγείται σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία. Το πνεύμα τους, όμως, είναι πολύ ευρύτερο, καθολικό».

«Έχω βαθιά πίστη στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!