Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων
[Tribune]: Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων

[Tribune]: Μητσοτάκης: Πλήρης κατάργηση των εγγυήσεων, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων

Μήνυμα απόλυτης συμπόρευσης τόσο απέναντι στις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Κυπριακό έστειλαν από τη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επίσκεψή του στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Πρόσθεσε δε πως ενδεχόμενη λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει το τέλος του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζουν κατάφορα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου υπογράμμισε από τη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Αθήνας στις κυπριακές πρωτοβουλίες.

Υπογράμμισε επίσης ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις τριμερείς συνεργασίες στον ενεργειακό και άλλους τομείς, επισημαίνοντας ότι αυτές προάγουν τη σταθερότητα της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη από την Ελλάδα, αλλά και συνολικά από την Ε.Ε. απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο μέτωπο του κυπριακού, προάγουν το αίσθημα καχυποψίας.

Όπως είπε κατά τη συζήτησή του με τον κ. Μητσοτάκη δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για την τουρκική στάση και την αντιμετώπισή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!