Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια
[Tribune]: Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια

[Tribune]: Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια

Την πεποίθησή του ότι Ελλάδα και Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας για τα Βαλκάνια εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Βούσιτς.

«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Σέρβο πρωθυπουργό για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στο λαϊκισμό. Είναι πολύ εύκολο, στις μέρες μας, να λες στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει. Είναι σαφώς πιο δύσκολο, να προχωράς σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν βραχυπρόθεσμο κόστος, αλλά παράγουν αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση».

Όσον αφορά τις ελληνοσερβικές εμποριές συναλλαγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτίμησε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!