Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Υψηλής προτεραιότητας η θαλάσσια ασφάλεια
[Tribune]: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Υψηλής προτεραιότητας η θαλάσσια ασφάλεια

[Tribune]: Μήνυμα Παναγιωτόπουλου σε Τουρκία: Υψηλής προτεραιότητας η θαλάσσια ασφάλεια

Στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο που συνεχίστηκε με την αποστολή τέταρτου ερευνητικού πλοίου αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Ελσίνκι, στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς την Άγκυρας και διαμηνύοντας πως τα ζητήματα για τη θαλάσσια Ασφάλεια είναι υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για συμπεριφορά που κλιμακώνει την ένταση και τους κινδύνους ασφαλείας στη περιοχή και επεσήμανε ότι η ΕΕ θα πρέπει να συμπεριλάβει κατά προτεραιότητα την Ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος όσο αφορά στη «Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία» της Ε.Ε.

Παράλληλα συμμετείχε στο δείπνο εργασίας των Υπουργών Άμυνας με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Νέες Τεχνολογίες στην Άμυνα».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους ομολόγους του σχετικά με την προτεραιότητα της Κυβέρνησης για εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας. Επιπροσθέτως υπέβαλε προτάσεις για τη συνεργασία των Κρατών-Μελών σε δραστηριότητες Τεχνητής Νοημοσύνης στην Άμυνα.

Κατά τις σημερινές εργασίες συζητήθηκαν η πρωτοβουλία για «Συντονισμένη Θαλάσσια Παρουσία» της Ένωσης (Coordinated Maritime Presences Concept), η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα, καθώς και τα ζητήματα της διασύνδεσης της «Κλιματικής Αλλαγής με την Άμυνα».

Στις παρεμβάσεις του για το θέμα της πρωτοβουλίας «Συντονισμένης Θαλάσσιας Παρουσίας» της Ένωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι τα ζητήματα για τη Θαλάσσια Ασφάλεια είναι υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα και υπενθύμισε ότι η πολιτική της Ε.Ε. για τη Θαλάσσια Ασφάλεια υιοθετήθηκε επί Ελληνικής Προεδρίας το 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!