Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μήνυμα Καμμένου: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγύηση για την εθνική ασφάλεια από κάθε εξωτερική απειλή
[Tribune]: Μήνυμα Καμμένου: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγύηση για την εθνική ασφάλεια από κάθε εξωτερική απειλή

[Tribune]: Μήνυμα Καμμένου: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγύηση για την εθνική ασφάλεια από κάθε εξωτερική απειλή

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σήμερα, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους, αλλά και των δημοκρατικών θεσμών», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι εγγύηση για την εθνική μας ασφάλεια από κάθε εξωτερική απειλή».

Μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Κίνημα του Ναυτικού, ο κ. Καμμένος ανέφερε, ακόμη, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενώνουν όλους τους Έλληνες.

Είναι σημείο αναφοράς για όλο το Έθνος, είναι πεδίο ομόνοιας, πεδίο αλληλεγγύης. Είναι πεδίο Εθνικής Συνοχής και ειρήνης.

»Γιατί η ειρήνη κατακτάται με πράξεις που αποτρέπουν τον πόλεμο και όχι με πράξεις που πυροδοτούν τον πόλεμο».

Ωστόσο, τόνισε «είναι έτοιμες κάθε στιγμή που θα χρειαστεί να προασπίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους.

»Να υπηρετήσουν τον όρκο τους. Τον όρκο απέναντι στο έθνος, στους νεκρούς ήρωες προγόνους μας, απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό, ενώπιον του Θεού».

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 45 χρόνων από το Κίνημα του Ναυτικού, ο κ. Καμμένος μίλησε για μια πράξη αντίστασης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς, για ένα μήνυμα που παραμένει διαχρονικό και «επικαιροποιείται μπροστά σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι κάθε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση επιτυγχάνεται με υπέρβαση, με αγώνα συλλογικό και κοινωνική προσπάθεια ανιδιοτελή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!