Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Καμία συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους
[Tribune]: Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Καμία συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους

[Tribune]: Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Καμία συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη του στη «Βραδυνή της Κυριακής» αναφέρει ότι η Ελλάδα «προσβλέπει και επιζητά την καλή γειτονία με την Τουρκία», υπογραμμίζοντας «η Τουρκία, όμως, οφείλει να σεβασθεί το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να σεβασθεί τα Σύνορα, το Έδαφος, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Ως προς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση».

Ερωτηθείς αν φοβάται πως μετά την Κύπρο και την παραβίαση της ΑΟΖ της, σειρά έχει η Ελλάδα και το Αιγαίο με κάτι αντίστοιχο απάντησε ότι «οι ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο είναι παράνομες» και καλεί την γείτονα χώρα «να σεβασθεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα».

«Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ξεκάθαρη θέση, η οποία αποτυπώνεται στα εξής: αυτά που μας ανήκουν, μας ανήκουν και σε καμία περίπτωση δεν πάμε να δώσουμε δικαιώματα σε κάποιον που δεν έχει σήμερα.

»Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός συζήτησης» τόνισε.

Ο αναπληρωτής ΥπΕξ, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, είπε ότι συνεκμετάλλευση του πιθανού ορυκτού πλούτου του Αιγαίου «σημαίνει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ως εκ τούτου είναι εκ προοιμίου εκτός οποιασδήποτε συζήτησης».

Ερωτηθείς αν ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των εξελίξεων και εξεύρεσης οριστικής λύσης, απάντησε:

«Ελλάδα και Κύπρος διαχρονικά έχουν κοινή ανάγνωση των ζητημάτων ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!