Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μύδροι Αχτσιόγλου σε ΔΝΤ: Δεν δεχόμαστε περικοπές στις συντάξεις
[Tribune]: Μύδροι Αχτσιόγλου σε ΔΝΤ: Δεν δεχόμαστε περικοπές στις συντάξεις

[Tribune]: Μύδροι Αχτσιόγλου σε ΔΝΤ: Δεν δεχόμαστε περικοπές στις συντάξεις

Δριμύτατη κριτική στο ΔΝΤ, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ασκεί η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε άρθρό της, που δημοσιεύσεται σήμερα Παρασκευή, στους «Financial Times».

Στο άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες συνταξιούχοι τα βγάζουν πέρα ήδη οριακά», η Ε. Αχτσιόγλου, σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις» και προσθέτει:

«Ως υπουργός θα πρέπει να δώσω τη δική μου απάντηση ελπίζοντας ότι, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα την ακούσει».

Η υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι, το αφήγημα πως το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι υπέρ το δέον γενναιόδωρο και πως «στραγγίζει την οικονομία» -το οποίο χρησιμοποιούν οι πιστωτές της Ελλάδας- βασίζεται αποκλειστικά σε στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι οι συντάξεις απαιτούν από τον κρατικό προϋπολογισμό γύρω στα 11% του ΑΕΠ της Ελλάδας όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 2,25%.

«Αυτή η σύγκριση είναι παραπλανητική», υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, καθώς όπως αναφέρει «μετά την εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος πέρυσι, το συνολικό καθεστώς χρηματοδότησης των συντάξεων ανέρχεται στο 9% του ΑΕΠ. Επιπλέον, ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βγαίνει από το κόστος χρηματοδότησης των ελλειμμάτων των συνταξιοδοτικών συστημάτων και όχι βάσει του συνολικού κόστους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!