Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μίχαλος: Προτεραιότητα της δημόσιας διοίκησης η εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας
[Tribune]: Μίχαλος: Προτεραιότητα της δημόσιας διοίκησης η εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας

[Tribune]: Μίχαλος: Προτεραιότητα της δημόσιας διοίκησης η εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας

Κεντρική προτεραιότητας της δημόσιας διοίκησης πρέπει να καταστεί η εξυτπηρέτηση της επιχειρηματικότητας, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ομολία του στην εκδήλωση για την παρουσίασση του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται ένα μικρό και ευέλικτο κράτος, με διατήρηση του 1 προς 5 στις προσλήψεις, αλλά και την αύξηση των εισοδηνάτων των δημοσίων λειτουργών.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Κ. Μίχαλου:

«Το Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα, αποτελεί πράγματι σημαντικό βήμα, στην προσπάθεια για αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα.

Εδώ και δεκαετίες γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας αποτελεί το «μεγάλο ασθενή». Ενώ, όμως, κανείς δεν διαφωνούσε ως προς την ανάγκη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη λειτουργία του, ελάχιστες ήταν οι τομές που προχώρησαν στην πράξη.

Συνεχίσαμε να έχουμε έναν δημόσιο τομέα υπερδιογκωμένο και εξαιρετικά δαπανηρό, σε σχέση με το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

Συνεχίσαμε να έχουμε μια δημόσια διοίκηση, που χαρακτηρίζεται από κατακερματισμό, επικαλύψεις και αντιφάσεις, σπατάλη πόρων και αναποτελεσματικότητα.

Μια δημόσια διοίκηση που αποτελεί μέχρι σήμερα αποτελεί βασικό εμπόδιο στην άσκηση συνεκτικής πολιτικής, στην υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, αλλά και στη δημοκρατική διαφάνεια και λογοδοσία.

Τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση των μνημονίων, υπήρξε ένα πλήθος νομοθετικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!