Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η βιομηχανία πλαστικών
[Tribune]: Μίχαλος: Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η βιομηχανία πλαστικών

[Tribune]: Μίχαλος: Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η βιομηχανία πλαστικών

Τις πολιτικές που πρέπει να υλοποιούν και για την προστασία του περιβάλλοντος και προς όφελος του δυναμικού κλάδου της βιομηχανίας πλαστικών ανέπτυξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ – ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Η ομιλία του Κ. Μίχαλου:

«Θα ήθελα κατ’ αρχήν να συγχαρώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος για τη συστηματική, υπεύθυνη και ενεργό δράση που αναπτύσσει διαχρονικά και ιδιαίτερα σήμερα: σε μια περίοδο κρίσιμη για τον κλάδο, αλλά και για την ελληνική βιομηχανία ευρύτερα.

Έχουμε από τη μια το μείζον ζητούμενο, που αφορά την ανάταξη του βιομηχανικού ιστού της χώρας, μετά από μια μακρόχρονη και βαθιά κρίση.

Μια κρίση, η οποία οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης, στη δραματική επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής.

Μια κρίση που οδήγησε στο κλείσιμο μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών και στην αποεπένδυση, από την πλευρά ξένων ομίλων.

Σήμερα, καλούμαστε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα. Είναι ζήτημα επιβίωσης για την ελληνική οικονομία, να αυξήσουμε τη συμμετοχή της μεταποίησης, αλλά και των εξαγωγών αγαθών, στο ΑΕΠ της χώρας. Και αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία μιας ισχυρότερης βιομηχανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!